STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM

STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM

Er du nysgjerrig på hvordan verden henger sammen? Kunne du tenke deg å studere videre på universitet eller høyskole?

Studiespesialisering (ST) ved Levanger videregående skole er for deg som vil studere videre på universitet eller høgskole. ST forbereder deg slik at du har gode forutsetninger for å lykkes med videre studier. Ved å velge ST får du studiekompetanse med fordypning i fag som rettslære, politikk og menneskerettigheter, sosiologi og sosialantropologi, sosialkunnskap, biologi, økonomi, IT, fysikk, kjemi og engelsk.

Som elev på studiespesialisering setter du sammen din egen fagkombinasjon, i tillegg til de obligatoriske fellesfagene. Det gir deg mange valgmuligheter, og du kan derfor i stor grad påvirke din egen skolehverdag gjennom å velge hva den skal inneholde.

Gjennom skoleåret har du også skoledager som preges av læring i et større perspektiv som Bærekraftsuka, Demokratiuka, Internasjonal uke, kortfilmfestival, språkdag med kultur- og matopplevelser, realfagsdagen med spennende forsøk og tema, samfunnsfagdagen med ulike aktualitetstema og gjesteforelesere, julecupene i fotball, volleyball, poker og sjakk, Ondskapens uke med mye, mye mere.

Studiespesialisering ved Levanger videregående skole har lange tradisjoner i internasjonalisering av læringsarbeidet. Vi deltar stadig i forskjellige internasjonale samarbeid med skoler fra ulike land. Dette forsterker skolens og elevens læring og utvikling. I tillegg deltar vi i European Youth Parliament (EYP) der elevene våre får søke på delagatplasser som debattanter. Her blir elevene utfordret til å finne løsninger innenfor flere nasjonale og internasjonale problemstillinger.

ST på Levanger videregående skole tilbyr også faget toppidrett. Dette passer for elever som driver aktivt med idrett og ønsker å kombinere idrettssatsing med skole.

I tillegg til fagkunnskap tilegner elevene seg sentrale ferdigheter knyttet til studieteknikk, akademisk skriving, samarbeid og problemløsning i alle fag – alt sammen viktige ferdigheter når du skal ta steget videre til høyere utdanning.

Start video

Les mer om Studiespesialiserende utdanningsløp på vilbli:

https://www.vilbli.no/nb/nb/no/studiespesialisering/program/v.st

Her søker du:

https://vigo.no/vigo/servlet/vigo?cmd=VgsFnrLogin 

Realfag

Passer for deg som liker naturfag og matematikk.

Språk, samfunnsfag og økonomi

Passer for deg som er samfunnsengasjert og har lyst til å jobbe med mennesker.

Toppidrett

Passer for deg som driver aktivt med idrett, og ønsker å satse på dette samtidig som du skaffer deg studiekompetanse.